Privat sygepleje til terminale patienter i eget hjem. Få hjælp til hospice i egne omgivelser.

Privatsygeplejeske til døgnpleje af patient.

Døgnpleje i eget hjem kan fungere som et godt alternativ til hospice. Der er mange muligheder for døgnpleje med en privatsygeplejerske, og forløbet tilpasses altid den enkelte patient.

 

 

Døgnpleje i eget hjem med privatsygeplejersker

Der kan være mange grunde til, at man har brug for pleje døgnet rundt. Alle – lige fra palliative patienter, til ældre, der har brug for meget hjælp i hjemmet – kan have glæde af, at der konstant er en sygeplejerske ved deres side, så de kan blive i eget hjem. Her på siden kan du læse mere om døgnpleje i eget hjem, hvordan forløbene kan tilrettelægges, og hvilke særlige patientgrupper, der kan have særligt brug for døgnpleje.

 

Hvad er privat døgnpleje i eget hjem?

Døgnpleje er – som ordet indikerer – når en patient har et sygeplejeteam tilknyttet døgnet rundt. Det kan være i kortere eller længere perioder afhængigt af behov.

Ved at have privatsygeplejersker tilknyttet i døgnpleje, kan vi effektivt opspore behov for smertelindring, personlig pleje, ernæring og mange andre faktorer. På den måde forbedres situationen og livskvaliteten for patienten, som vil opleve at få hjælp med det samme i alle døgnets timer.

Døgnpleje i eget hjem med Egeskov Nursings privatsygeplejersker varetages med omsorg, nærvær og effektiv og professionel sygepleje. Patientens velbefindende er helt i centrum.

 

Hvem kan have brug for døgnpleje?

Privat døgnpleje ydes typisk til tre typer patienter:

 

 

Hvordan kan forløb med døgnpleje i eget hjem tilrettelægges?

Døgnpleje i eget hjem tilrettelægges altid med patienten i centrum, da det er essentielt for vores sygeplejeindsats, at vi kender til patientens behov og ønsker.

Når en patient har brug for tilstedeværelse af en sygeplejerske døgnet rundt, sætter vi ind med et team på seks til syv privatsygeplejersker. Alle privatsygeplejersker sættes godt ind i situationen, og får et godt kendskab til patienten. De sørger ligeledes for at være opdateret på patientens forløb. Under forløbet vil patienten oftest møde to sygeplejersker om dagen, som arbejder i 12’timers vagter. Nogle gange vil der være treholdsskift.

Kontinuitet og god overlevering er vigtig for os. Derfor er vi altid omhyggelige med dokumentering og overlevering fra én kollega til en anden. Når alle er velinformerede, aflaster det patient og pårørende, og vi kan yde bedre sygepleje, når de er trygge og komfortable.

 

Døgnpleje og pårørende

For pårørende kan døgnpleje være med til at aflaste bekymringer og stress, når sygeplejerskerne overtager plejen. Når patienten får den rette sygepleje, kan de pårørende koncentrere sig om at deres relation som eksempelvis ægtefælle, barn, barnebarn eller ven til patienten. De kan lægge nogle af deres bekymringer fra sig, og fokusere på relationen.

Vi har erfaring med, at pårørende ofte har mange spørgsmål, som vi kan hjælpe med at afklare. Vi oplever at være sparringspartnere omkring svære beslutninger som kan opstå i den sidste tid.

 

Vi hjælper med døgnpleje til palliative eller terminale patienter

Mange ønsker at leve den sidste tid i eget hjem. Hvis der er behov for terminal pleje, kan et team af privatsygeplejersker tilknyttes, så den døende hele tiden er smertedækket og så veltilpasse som muligt.

Vi har gennemgået flere palliative forløb, hvor patienterne har ønsket at dø i eget hjem. Ofte har det største behov været at være smertedækket og kunne have kontakt til pårørende i den sidste tid. Palliative patienter vil blive vendt og drejet for at undgå liggesår samt få grundig pleje og medicinering. Vi har været med til at skabe fredelige og rolige forløb, hvor patientens velbefindende har været i centrum, så de kunne sige farvel, som de ønskede.

Som pårørende er det naturligvis en vanskelig situation at stå i, og ofte er der mange ting at tage stilling til. Vi kan hjælpe gennem samtale og sparring, og dermed guide de pårørende igennem nogle af de opgaver og beslutninger, som de står overfor.

 

Vi tilbyder døgnpleje til demensramte

I døgnplejeforløb med demensramte kan vi sørge for at skabe trygge, rutineprægede dage i patientens tempo. Vi er til stede hele tiden, og kan dermed forebygge utilsigtede handlinger i hverdagen, som kan gøre patienten utryg.

Vi kan desuden inddrage patienten i dagligdags opgaver, så de oplever at blive en del af hverdagen og bibeholder deres funktioner. Det kan være madlavning, tøjvask, opvask mv. Vi kan også læse højt, synge sange, gå ture eller tage på andre udflugter, som patienten holder af. Altid med fokus på patientens tilstand og humør, så der ikke sker store udsving.

En privatsygeplejerske kan desuden også være bindeled i samtaler med pårørende, som måske har det svært med situationen.

Privat sygepleje af terminal patient i eget hjem.

 

Supplement til andre plejeformer

Vores privatsygeplejersker samarbejder godt med andre instanser som hjemmepleje, praktiserende læge, hospitaler mv. Derfor kan en privatsygeplejerske også sætte ind i de tidsrum, hvor patienten ikke har hjemmehjælp eller imellem indlæggelser. På den måde er patienten sikret effektiv døgnpleje i eget hjem, og vi kan assistere med de forskellige aftaler, som patienten har med læger, hospital mv.

Det er også relevant, hvis man ønsker at blive i eget hjem, men har svært ved dagens gøremål. Vi kan hjælpe med indkøb, madlavning, gåture med hunden, bad, toiletbesøg, personlig pleje og meget mere.

 

Vil du vide mere om døgnpleje med privatsygeplejersker?

Har du spørgsmål eller vil du høre mere om, hvad Egeskov Nursing kan gøre for netop dig i din situation, så er du velkommen til at kontakte os. Gennem en uforpligtende samtale kan vi spore os ind på behovet i din situation og hvordan vi bedst kan assistere.

 

    Egeskov Nursing Privat Sygepleje til døende - hospice i eget hjem

    top